Ecomobiel geeft laatste stand van zaken duurzame mobiliteit

0

Op 21 en 22 september wordt in Rotterdam de tweede editie van Ecomobiel gehouden, het nationale vakevenement op het gebied van duurzame mobiliteit. Prins Maurits opent de eerste beursdag in zijn functie als voorzitter van het Formule-E team (opgericht om elektrisch autorijden haalbaar te maken).

Camiel Eurlings is aanwezig bij het congres op 22 september. De ministerie van Verkeer & Waterstaat opent het congres, dat als titel heeft ’Duurzame mobiliteit: van hype naar business’. Ecomobiel wordt gehouden in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.
Vorig jaar werd Ecomobiel voor het eerst gehouden; toen in Cruise Terminal Rotterdam. De belangstelling groeit. Dit jaar zijn er meer dan tachtig standhouders en worden ruim 2500 bezoekers verwacht.

Gedurende twee dagen komen exposanten in contact met adviseurs en beslissers. Daarnaast presenteren de deelnemers de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Er is brede aandacht aan mobiliteit, met groene initiatieven uit onder andere de automobielbranche, de luchtvaart, de maritieme en de energiesector. Ook andere vervoersmiddelen zoals de trein, fiets, vrachtauto’s en particulier transport zullen aan bod komen.

LNG-debat
Naast de beurs en het congres zijn er diverse workshops, een testparcours en een ‘Young Innovator straat’. Nieuw dit jaar zijn de ‘Nieuw voor Nederland straat’ en het ‘Publieke sectorplein’. Van de publieke sector presenteren nationale en regionale overheden hun visie op en beleid voor duurzame mobiliteit.
Er is ook een debat over de inzetbaarheid van LNG/LBG als nieuwe brandstof voor binnenvaart en wegvervoer. Dagvoorzitter is Robert Tieman van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.