- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekJe voelt je meteen thuis in Brasserie Kyra

Je voelt je meteen thuis in Brasserie Kyra [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

“En dat spreken we nog wel af, waar we elkaar zien.” De afspraak om met een vriend te gaan bijpraten en na afloop wat te eten stond vast. Een week later werden we uitgenodigd om te gaan aanleggen bij Brasserie Kyra in Dordrecht. Gerelateerd aan de overvloed aan kilometers die uw verslaggever rijdt en de lokale bekendheid die je daarvan zou mogen afleiden moest hij toch zijn gastheer vragen: En waar is dan Kyra in Dordrecht?

 

Ook ‘s avonds is het gezellig.

Uiteindelijk kun je er zelfs zonder ingeschakelde navigatie komen als je bij de A16 via de afslag Gravendeel/Industriegebied Dordtse Kil III neemt. Binnen 800 meter heb je de drukte van de snelweg achter je gelaten en kun je voor de deur van de Brasserie kiezen uit voldoende onbetaalde parkeerplaats. Vooropgesteld dat je langs de goede kant van de Dordtse Kil zou kunnen aanmeren zou je hooguit 400 meter hoeven lopen om binnen te stappen in het gezellige en uitnodigende interieur van Brasserie Kyra. Je voelt je daar meteen thuis.

Lach
Trudy Cazemier geeft ons direct al een eerste echte lach en vult even later met zorg twee glazen. Op ons verzoek doet ze dat daarna eveneens met de glazen van een aantal bekenden die wij aan de bar zien. De binnenvaart is in dit etablissement altijd goed vertegenwoordigd. We schuiven meteen maar even aan en praten met hen over alles wat er deze dagen beter zou kunnen gaan met varende ondernemers. We respecteren de privacy en vermelden geen namen van schepen, bevrachters en charters. Het gezelschap neemt zich voor om toch maar weer ‘het beste er van te maken’ en verlaat na een half uurtje buurten de veel te gezellige bar.
Onbedoeld geven ze daarmee aan ons het teken om aan tafel te gaan. Trudy brengt de glazen achter ons aan en heeft de menukaarten onder haar arm. Terwijl haar collega’s over de klanten waken, vragen wij of Trudy even aanschuift om te vertellen in welke relatie de naam Kyra aan de Brasserie is toegevoegd.
Dat is binnen de kortste keren uitgelegd: Kyra is haar kleindochter van de Vigilia van Michel van Gent en Bianca Trouwborst. Ook Trudy Cazemier is aan boord geboren, haar ouders hadden in die tijd een kempenaar. Ondanks dat Trudy via haar gasten iedere dag de binnenvaart op de voet volgt, heeft ze haar hart verpand aan de horeca. Al weer drie jaar terug nam haar Brasserie Kyra een strategische positie in op de kop van de Toermalijnring op het industriegebied Dordtse Kil III. Een rustig stukje ondernemerslandschap waarvan de bedrijven voor 95 procent hun activiteit hebben in opslag, groothandel en overige dienstverlening. Verder is er een minimale industriële bedrijvigheid.

NK Pijproken
Wij vinden het een geweldig idee om op zo’n plaats een restaurant te vestigen. We moeten heel lang op ons bolletje krabbelen om ons op andere industriegebieden in Nederland een vergelijkbare gezellige lokaliteit voor de geest te halen. Trudy vertelt dat haar zakelijk bezoek voor een gedeelte uit het omringend gebied komt. De ruimte boven het restaurant wordt niet alleen gebruikt voor feesten, partijen en verenigingen maar vooral voor vergaderingen en zakelijke presentaties. Brasserie Kyra heeft daartoe royale faciliteiten waaronder vaste en wifi-internetverbindingen.

 

Gastvrouw Trudy Cazemier en Nathalie Heezen. (foto’s Hans Heiligers)

Daarnaast beschikt Kyra over riante audiovisuele presentatiemogelijkheden die niet alleen streng zakelijk worden gebruikt maar ook bij belangrijke sportieve evenementen worden ingezet. Dat kan heel goed omdat er ook op de verdieping een identieke lange en gezellige bar is. We kunnen het tempo van Trudy niet bijhouden om alles te noteren wat er daar boven al aan leuke dingen de revue passeert. Enkele weken terug zijn er de Nationale Kampioenschappen pijproken gehouden. Er worden ook kaarttoernooien gehouden en op live muziek gedanst.

Dikbilbiefstuk
Naast veel ‘binnenvaart’ komen er ook gasten uit de Drechtsteden en Brabant. "Alleen al voor onze alom geroemde dikbilbiefstuk hebben veel terugkerende gasten." Niet altijd wordt het hebben van veel fantasie op één lijn gesteld met zakelijke eigenschappen. Dat geldt niet voor de keuken van Kyra. Met veel enthousiasme en fantasie worden steeds wisselende uitnodigende gerechten op de kaart gezet. Wij gaan voor de dubbel getrokken ossenstaartsoep uit eigen keuken. Daarna de dikbil biefstuk die geserveerd wordt met gebakken ui, champignons en spekjes.
Onze tafelgenoot blijft liever bij de witte wijn en kiest als voorgerecht de bonbon van zalm met Hollandse garnaaltjes. Ook voor het hoofdgerecht gaat zijn voorkeur richting vis en twijfelt nog tussen roodbaarsfilet met sherrysaus of de zeebaarsfilet die droog gebakken wordt geserveerd met een rode uien-kruidenmarmelade.
Dokter Frank hebben ze nog nooit als gast gehad en dat blijkt vooral uit de dessertkaart waaruit het moeilijk kiezen wordt. Vooral op vrijdag hoeft dat geen probleem te zijn. Dan is er altijd live muziek en heeft niemand haast. Volaan vooruit richting genieten en gezelligheid in een royale brasserie waar ieder zich meteen thuis voelt.

Meer informatie: www.brasseriekyra.nlwww.brasseriekyra.nl

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -