- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsShipping Technics Logistics begint vandaag en is groter dan ooit

Shipping Technics Logistics begint vandaag en is groter dan ooit

- Advertentie -

Delen

Vandaag begint Shipping Technics Logistics in Kalkar. De beurs in Messe Kalkar beleeft zijn elfde editie. In totaal zijn er ruim 150 deelnemende bedrijven. Twee dagen lang komen de belangrijkste innovaties en trends uit de maritieme industrie aan bod.

“We zijn helemaal vol en groter dan ooit.” Leon Westerhof van Messe Kalkar zegt het met trots. De projectmanager voor Shipping Technics Logistics  laat weten dat deze keer alle vier de beurshallen van het complex in gebruik zullen zijn voor de binnenvaartbeurs.

In Kalkar, aan de oever van de Rijn, presenteren zich vooral Duitse en Nederlandse bedrijven hun nieuwste producten en diensten. Maar er zijn ook exposanten uit andere landen, maakt Westerhof duidelijk. “Onder meer uit België, Roemenië en Zwitserland.”

Leerzame lezingen

Tijdens de beurs zijn er tal van presentaties en bijeenkomsten. Voor dit jaar is er serieus werk van gemaakt om die kennisoverdracht naar een hoger niveau te tillen, blijkt uit het enthousiaste verhaal van Westerhof. “Inhoudelijk is het beter. We leggen de lat hoger. De lezingen zijn waardevol; ze kunnen mensen echt verder helpen.”

“Zo zal er iemand van een bank vertellen hoe schippers en rederijen aan financiering kunnen komen – en welke subsidies voorhanden zijn en hoe ze daarvoor in aanmerking komen. We hebben ook presentaties van bedrijven die CO2 van schepen kunnen terugdringen. Er is bijvoorbeeld uitleg over het varen op waterstof: hoe pak je dat aan, wanneer kan het wel, wanneer niet?”

De presentaties zijn in een dome. In deze opblaasbare en geïsoleerde tent hebben de toehoorders geen last van het geluid op de beurs. “Ze worden dus niet afgeleid. Maar deze presentatieruimte is wel op de beursvloer, zodat bezoekers er gemakkelijk naartoe kunnen.”

Projectmanager Leon Westerhof was eerder deze maand op de Binnenvaartdagen Zwijndrecht om extra bezoekers naar Kalkar te halen. (foto Tekst & Toebehoren)

Opening

Voor de officiële opening vanochtend heeft Westerhof drie prominenten gestrikt. Zo heeft Dieter Janecek zijn medewerking toegezegd. Hij is coördinator maritieme economie en toerisme namens de bondsregering. Onder hen is ook de Nederlandse consul in Duitsland, Freddy B. Heinzel. In het dagelijks leven is hij advocaat bij Strick Rechtsanwälte & Steuerberater. Ook Ocke Hamann, directeur van de Industrie- und Handelskammer Niederrhein en manager van Schifferbörse Duisburg-Ruhrort, zal aanwezig zijn.

Gezamenlijk openen zij Shipping Technics Logistics door het luiden van de scheepsbel, die ter beschikking wordt gesteld door Schifferbörse Duisburg-Ruhrort. Aansluitend maken ze een rondgang over de beurs. Daarbij sluit ook Ragnar Schwefel aan, het hoofd van de Duitse vereniging voor scheepsbouw en zeevaart VSM.

Op de eerste beursdag is er ’s avonds de inmiddels legendarische Dock & Rock Party. “Geen netwerkborrel, maar een heus feest”, benadrukt Westerhof. “Met live muziek.”

De Dock & Rock Party is zowel onder bezoekers van Shipping Technics Logistics als bij personeel van standhouders geliefd. “Het feest biedt volop gelegenheid om zakelijk en privé bij te praten en kennis te maken. Heel ontspannen, in een andere sfeer dan op de beurs. Mensen vinden het daardoor een goede aanvulling.” Kaarten voor het feest kosten 49,50 euro per stuk.

Gratis toegangskaarten

Op dinsdag 24 september is de beurs geopend van 11.00 tot 19.00 uur, op woensdag 25 september van 11.00 tot 17.00 uur. Voor beroepsmatige bezoekers is de toegang gratis. Kaarten zijn hier te bestellen. 

(foto Messe Kalkar)

Projectmanager Leon Westerhof was eerder deze maand op de Binnenvaartdagen Zwijndrecht om extra bezoekers naar Kalkar te halen. (foto Tekst & Toebehoren)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -