- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMet drie lagen containers over de Schelde

Met drie lagen containers over de Schelde

- Advertentie -

Delen

Voor het eerst is het een binnenschip gelukt in Noord-Frankrijk met drie lagen containers over de Schelde te varen. Het ms Centurion van Contargo vervoerde 84 TEU van Bruay-sur-l’Escaut (Escaut Valenciennes Terminal) naar Antwerpen.

De Centurion vaart al jaren voor Contargo North France en is 105 meter lang en 9,50 meter breed. In het verleden vervoerde het schip maximaal 72 TEU in twee lagen tussen de containerterminals in de regio Valenciennes en de zeehavens Antwerpen en Rotterdam. Na een haalbaarheidsstudie organiseerde Contargo op 11 en 12 juli een testvaart met drie lagen containers. Door te werken met zware containers en géén highcubes in te zetten, kon de Centurion ook de bruggen met een doorvaarthoogte van slechts 6,10 meter passeren.

Meer capaciteit

Gilbert Bredel, directeur van Contargo North France, is tevreden: “Varen met drie lagen containers betekent een verhoging van onze capaciteit. In theorie kunnen onze schepen tot 117 TEU per reis vervoeren, en daarmee 50 procent meer dan in twee lagen. Bij de laagste Scheldebruggen komen we echter één meter doorvaarthoogte te kort om op betrouwbare, reguliere basis alle typen containers in drie lagen te vervoeren.”

 

Foto: De Centurion vaart onder de brug Pont des Trous in Doornik door. (foto Contargo)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -