- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKrekelkamp 2016: pas op voor de wolf!

Krekelkamp 2016: pas op voor de wolf!

- Advertentie -

Delen

Net als ieder jaar is het Julia Internaat weer met alle kinderen, ouders en leiding van leefgroep de Krekels een weekend op kamp geweest. Dit wordt om het jaar geregeld door de ouders en de leiding. Dit jaar was het de beurt van de leiding.

Zeker voor de kinderen die voor het eerst mee gaan, is het altijd weer een spannende tijd met veel vragen: hoeveel nachtjes slapen nog? Wat gaan we dan allemaal doen? Is meneer Peter dan weer de Wolf in het bos…?

Vrijdag 11 maart was het dan zo ver, de nachtjes waren afgeteld. Op naar het Kuijpers Hoefke in Loon op Zand waar we het weekend met z’n allen verbleven. Mooie locatie met een voetbalveld, speeltuin en verschillende dieren. Nadat ieder z’n slaapplekje veroverd had in een van de slaapzalen, waren de kinderen dan ook her en der heerlijk aan het buiten spelen.

Nadat ’s avonds de snack-kar geweest was en alle buiken vol zaten zijn we naar binnen gegaan om muziekbingo te spelen. Waarbij veel gelachen is en meerdere valse bingo’s gevallen waren. Maar daarnaast zijn er ook genoeg winnende bingo’s geweest door groot en klein die wel echt een prijsje mochten komen ophalen. Nadat de kinderen op bed lagen, is er nog veel gelachen en was het laat – of vroeg – voordat iedereen in bed lag in het Kuipers Hoefke.

 

Krekelkamp 2016

 

Na een korte nacht brak de ochtend dan ook weer snel aan. Het zonnetje scheen al vroeg en het beloofde een mooie dag te worden. Nadat we gezellig met elkaar ontbeten hadden, de boel weer aan kant en nog koffie gedronken hadden met een heerlijk stuk gebak, was het tijd voor het eerste spel: het Disney-loop-spel. Over het hele terrein waren platen opgehangen met meerkeuze vragen over Disney-figuren die je moest beantwoorden.

’s Middags hebben we nog een mooie speurtocht door het bos gelopen met opdrachten erbij, waaronder een opdracht dat iemand van je groepje gecamoufleerd moest worden met materiaal die je onderweg tegen kwam. Bijna niet-herkenbare bosjesmannen waren het resultaat. Na de speurtocht werd onder leiding van Linda en de andere dames het avondeten bereid. Na een hele dag in de buitenlucht ging dat er wel in bij iedereen.

Na het eten was het tijd voor het traditionele avondspel in het bos. Dit keer moesten de kinderen de 7 geitjes vinden…maar pas op voor de wolf! Sommige kindjes vonden het toch best wel een beetje spannend in een donker bos. Bij terugkomst was het bedtijd voor de kinderen. En ook de ouders lagen door alle buitenlucht en het heerlijke zonnetje heel de dag een stuk vroeger op bed dan de vorige avond.

Zondag zat het er al weer bijna op. Veel handen maken licht werk dus na het ontbijt was alles zo aan kant zodat we het weekend met een kopje koffie of thee af konden sluiten en weer naar huis konden gaan. Kortom, het was een reuze gezellig weekend met super mooi weer, zo vroeg in maart.

 

Karin van Berkel,
directeur Julia Internaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -