- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdamse haven vanuit de lucht: Strak, overzichtelijk en georganiseerd

Rotterdamse haven vanuit de lucht: Strak, overzichtelijk en georganiseerd

- Advertentie -

Delen

En weer is er een boek over de Rotterdamse haven. En weer maakt die haven indruk. De titel is even eenvoudig als informatief: De Haven van Rotterdam vanuit de Lucht. Het tweetalige fotoboek (Nederlands en Engels) geeft via 160 luchtfoto’s een indrukwekkend beeld van de dynamiek, de weidsheid en de veelzijdigheid van de grootste haven van Europa.

Bedrijfsterreinen, containerterminals, raffinaderijen, chemische plants, olieopslagtanks en distributiecentra. Vanuit de lucht wordt de planologische ordening duidelijk. Er zit een – behoorlijk logisch – systeem in.

 

SPF-20150710-0060

 

Precies als op de havenkaart

Fotograaf Izak van Maldegem van Sky Pictures vloog vorig jaar vele uren op ruim 300 meter hoogte boven het havengebied. Vanuit zijn 1-motorige Cessna schoot hij tijdens vele fotovluchten meer dan 2.000 foto’s.

Zelf raakte hij ook danig onder de indruk: “Iedereen die ooit bij helder weer tijdens een zaken- of vakantiereis over Rotterdam is gevlogen zal de beelden herkennen. Van boven ziet de haven er heel strak, overzichtelijk en georganiseerd uit. Precies als op de havenkaart. En dat is toch heel anders dan de wirwar van grote en kleine gebouwen, installaties, loodsen en kranen die op je afkomt als je door het havengebied rijdt. Meer dan ooit besef ik nu ook de enorme omvang en oppervlakte  van Mainport Rotterdam.”

 

Van oost naar west

Van Maldegem vloog en fotografeerde steeds van oost naar west, tussen de Van Brienenoordbrug en de Tweede Maasvlakte. Dat is de richting waarin de haven zich ontwikkelde, en niet toevallig ook de opbouw van het boek. Van hartje Rotterdam naar de Noordzeekust: een  afstand van ruim 40 kilometer. De foto’s zijn voorzien van korte verklarende teksten, geschreven door Jaap Luikenaar. Die werkte zelf ruim 20 jaar in de haven, onder andere als directeur van het Haveninfocentrum EIC Mainport.

Cover_Haven van Rotterdam vanuit de luchtDe Haven van Rotterdam vanuit de Lucht is voor € 29,95 verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel. Het fotoboek is ook te bestllen bij de webwinkel van Sky Pictures.

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -