- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGelderland bereidt zich beter voor op hoogwater

Gelderland bereidt zich beter voor op hoogwater

- Advertentie -

Delen

De taken van de Gelderse Commissie Calamiteitenbestrijding Grote Rivieren worden uitgebreid met de voorbereiding op hoogwater. Daarvoor gaat de commissie ook samenwerken met Duitse collega’s.

In deze Gelderse Hoogwatercommissie werken de Gelderse Veiligheidsregio’s, waterschappen en Rijkswaterstaat samen. Zij richtte zich tot nu toe uitsluitend op incidenten op de grote rivieren in de provincie: aanvaringen en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Bij hoogwater werd zodra dat actueel was samenwerking gezocht tussen waterschappen, veiligheidsregio’s en Rijkswaterstaat. Ook is er al enkele jaren, met name vanuit de grenswaterschappen incidenteel overleg met Duitsland.

Werkgroep
‘De enorme maatschappelijke ontwrichting die gepaard kan gaan met overstromingen en dreigende overstromingen, heeft er nu toe geleid dat de preparatietaken van de commissie worden uitgebreid met het thema hoogwater’, aldus Waterschap Rijn & IJssel. Er komt binnen de commissie een aparte werkgroep Hoogwater. In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van alle Gelderse waterschappen, de drie Gelderse Veiligheidsregio’s en Rijkswaterstaat.
Donderdag 6 maart komen alle Nederlandse en Duitse partijen die betrokken zijn bij hoogwater samen in het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -