- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoeganker voor scheidend MOT-directeur Bert Jaski 

Boeganker voor scheidend MOT-directeur Bert Jaski 

- Advertentie -

Delen

Bert Jaski heeft een boeganker gekregen vanwege zijn verdiensten voor de haven. Dat gebeurde donderdag 18 december tijdens de afscheidsreceptie van de algemeen directeur van de Maasvlakte Olie Terminal MOT. Ronald Paul, COO bij Havenbedrijf Rotterdam, reikte de onderscheiding uit,

Bert Jaski (midden) ontving het Boeganker uit handen van Ronald Paul (rechts).

Het boeganker is een hoge onderscheiding van het Havenbedrijf die slechts enkele malen per jaar wordt uitgereikt aan personen die gedurende vele jaren vanuit een leidinggevende positie een vitale bijdrage hebben geleverd aan de Rotterdamse haven. Eerdere laureaten waren Ben Vree, Jan Buiter, Willem van ’t Wout en Pim de Lange.

Actief
Chemisch ingenieur Bert Jaski heeft een carrière van 38 jaar achter de rug in de chemiesector. Hij werkte bij Shell, American Cyanamid, Tiofine, Paktank, Vopak en sinds 2005 was hij algemeen directeur van Maasvlakte Olie Terminal.
Jaski is een belangrijke speler in de haven. Naast algemeen directeur van de MOT was hij tevens voorzitter van de Gezamenlijke Brandweer en bestuurslid van Openbaar Lichaam Rotterdam. Hij is actief binnen de Kamer van Koophandel van Rotterdam en voorzitter en oprichter van iTanks ( innovatief platform voor natte bulkopslag). Verder is Jaski lid van het bestuur van Rotterdam Mainport Innovation Forum.

MOT
Sinds de oprichting is de MOT een constante factor met een overslag van meer dan 30 miljoen ton aan ruwe olie en van grote waarde voor aandeelhouders Shell, Exxon Mobil, BP, Total Refinery Q8 en Vopak. De MOT is 122 hectare groot en heeft 39 tanks en een capaciteit van 4,4 miljoen kuub. Het bedrijf is daarmee de grootste olieterminal van Europa.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -