- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLaatste loodjes van renovatie Prinses Beatrixsluis

Laatste loodjes van renovatie Prinses Beatrixsluis

- Advertentie -

Delen

Op 2 oktober is het werk aan de hefdeuren van de Prinses Beatrixsluis klaar. Die dag rondt Rijkswaterstaat de renovatie van de deuren af. De laatst verwijderde deur keert woensdagochtend terug als reservedeur en wordt opgehangen in de nieuwe berging aan de westelijke oever van het Lekkanaal. De scheepvaart kan tijdens die werkzaamheden onder begeleiding in wisselend eenrichtingsverkeer passeren.

 

De laatst uitgehesen deur komt woensdag 2 oktober terug. (foto Rijkswaterstaat)

In september 2011 startte Rijkswaterstaat met het renoveren van alle hefdeuren van de Prinses Beatrixsluis. Volgens een doorschuifsysteem zijn de deuren met tussenpozen van circa een half jaar om de beurt opgeknapt op een scheepswerf. De laatste hefdeur is in maart van dit jaar uitgehesen en keert nu terug als reservedeur. De renovatiecirkel is hiermee rond; de deuren kunnen er weer circa 20 jaar tegen.

Eenrichtingsverkeer 
De deur wordt naar verwachting op woensdagochtend 2 oktober tussen 08.00 en 13.00 uur terug­gehan­gen. Bij slechte weersomstandigheden kan het werk worden uitgesteld. De vaarweg is tijdens het terugplaatsen versmald door de aanwezigheid van een drijvende bok en ankers. Schepen kunnen onder begeleiding in wisselend eenrichtingsverkeer passeren. Rijkswaterstaat verwacht geen grote wachttijden.

Aanvoer per schip
De deur komt aan per schip en wordt met een drijvende bok uit het schip gehesen en geplaatst in de deurenbergplaats aan de westoever van het Lekkanaal, een paar honderd meter ten noorden van de Prinses Beatrixsluis. De vorige deurenbergplaats was op de oostoever, maar vooruitlopend op de toekomstige verbreding van het Lekkanaal aan de oostzijde is al een nieuwe bergplaats aan de westzijde gerealiseerd. Deze wordt nu in gebruik genomen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -