- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsW. Smit verhuist naar Pier 4

W. Smit verhuist naar Pier 4

- Advertentie -

Delen

Met de verhuizing van duik- en bergingsbedrijf W. Smit B.V. naar de toekomstige Port Valley op Pier 4 is een nieuwe stap gezet in de revitalisering van de Waalhaven in Rotterdam. Voor W. Smit biedt de grotere locatie mogelijkheden om verder te groeien en meer activiteiten op het eigen terrein te ontplooien. 

 

De nieuwe pachtovereenkomst werd tijdens een vaartocht door de Waalhaven ondertekend aan boord van de Nieuwe Maze van het Havenbedrijf Rotterdam.

Het Havenbedrijf Rotterdam is blij dat ‘de kleine Smit’ als een van de belangrijke bedrijven die werkzaam zijn in de Rotterdamse haven een goede, nieuwe plek heeft gevonden in een cluster van maritieme bedrijven zoals Cargotec, dat aan de pier zijn nieuwe hoofdkantoor aan het bouwen is.

Tegen de vlakte
President-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam en de directie van W. Smit ondertekenden donderdag 11 juli de pachtovereenkomst voor het nieuwe terrein aan de Drutenstraat. Hij omschrijft W. Smit als een bijzonder familiebedrijf met hart voor de zaak, dat op de lange termijn durft te investeren. “Het zijn dit soort bedrijven die de Rotterdamse haven groot hebben gemaakt en het zijn dit soort familiebedrijven die nu de economie draaiende houden.”
Het huidige pand van het duik- en bergingsbedrijf aan de Waalhaven Oostzijde gaat na de verhuizing tegen de vlakte, onder meer om de weg te verbreden en de smalle bedrijvenstrook aan het water te saneren. De verhuizing van het bedrijf markeert een nieuwe stap in de revitalisering van de Waalhaven, waar het Havenbedrijf de komende jaren tientallen miljoenen euro’s in investeert via tientallen projecten.

Vijf keer zo groot
Het nieuwe kantoor annex bedrijfshal op Pier 4 wordt vijf keer zo groot als het huidige pand. W. Smit moet uiterlijk eind 2014 verhuizen, maar wil liefst zo snel mogelijk met de nieuwbouw beginnen. “Op de nieuwe locatie verwachten we in de toekomst een gepaste groei te kunnen doormaken. We hebben meer mogelijkheden om werkzaamheden aan het water te verrichten en kunnen beter en gerichter ons werk doen,” stelt commercieel directeur Maurice Krul.
W. Smit zit al 55 jaar in de Rotterdamse haven. De duikers van het bedrijf zijn onder meer actief in het bergingswerk, de natte aannemerij, scheepsreparaties en -inspecties en kathodische bescherming. De bergingsvaartuigen en de drijvende bok zijn 24/7 inzetbaar en van alle benodigde materialen voorzien. Daardoor wordt het bedrijf al jarenlang ingezet bij allerhande incidenten en inspecties en al het duikwerk van het Havenbedrijf.

 

De directie van duik- en bergingsbedrijf W. Smit samen met president-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam voor het huidige pand aan Waalhaven Oostzijde. Vlnr technisch directeur Niels Visser, commercieel directeur Maurice Krul, Hans Smits, financieel directeur Marvin Visser en de voormalige directie: John Visser en John Smit.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -