- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRoeiers laten zich zien

Roeiers laten zich zien

- Advertentie -

Delen

De opleiding van roeiers besteedt voortaan meer aandacht aan de beroepsvaart, zodat ze onveilige situaties kunnen voorkomen. De sporters gaan er ook voor zorgen dat ze beter zichtbaar zijn. Op hun beurt beloven schippers meer rekening houden met de roeiers.

Zijlstra, De Bondt en Jorritsma (vlnr) op de kade van de Delftse roeivereniging Proteus-Eretes, waar de ondertekening plaatsvond. (foto Provincie Zuid-Holland)

Dat staat in een convenant ‘Veilig varen doe je samen’ dat voorzitter Annemarie Jorritsma van Koninklijke Schuttevaer, voorzitter Jappe Zijlstra van de Zuid-Hollandse Roeibond en de Zuid-Hollandse gedeputeerde Ingrid de Bondt (verantwoordelijk voor de provinciale vaarwegen) vrijdag 5 april ondertekenden. Ze spraken ook af regelmatig te overleggen om ervaringen uit te wisselen en knelpunten aan te pakken.
“De vaarwegen in Zuid-Holland worden druk bevaren door binnenvaartschippers, roeiers en andere recreatievaart. Door toenemende drukte zitten zij letterlijk en figuurlijk in elkaars vaarwater en neemt het veiligheidsrisico toe. Het is belangrijk dat iedereen ruimte krijgt.” Aldus De Bondt. Na de ondertekening nam de provincie haar tweede patrouillevaartuig in gebruik. De Oude Rijn wordt ingezet bij toezicht en controle op de Zuid-Hollandse vaarwegen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -