- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTopjaar voor pallet- en containeroverslag in Brussel

Topjaar voor pallet- en containeroverslag in Brussel

- Advertentie -

Delen

De watergebonden overslag in de haven van Brussel daalde vorig jaar lichtjes naar 6,5 miljoen ton. Zowel het transitverkeer als de eigen trafieken boerden achteruit. Positief nieuws heeft het Havenbedrijf over de groeiende diversiteit van de overslag.

Zo groeide de containeroverslag met 56% naar 19.465 TEU. Dat is een nieuw record voor de haven. Het palletvervoer steeg met 266% en was vorig jaar goed voor een overslag van 12.000 paletten.

 

De daling van het conventionele verkeer is te wijten aan het feit dat er vorig jaar in Brussel niet gebaggerd is. Ook was de hoeveelheid grond die afgevoerd werd van Brusselse werven beduidend kleiner dan in 2014.

Het Havenbedrijf benadrukt dat het om een conjuncturele daling gaat. “Als we de grond en het baggerslib zouden aftrekken, zou de eigen trafiek met 7,6% gestegen zijn ten opzichte van 2014.” Bouwmaterialen blijven voor de Brusselse waterwegen de belangrijkste goederengroep. Ze maken 55% uit van de totale overslag. De import van olieproducten heeft een aandeel van 27%.

 

Kanaalplan

Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en verantwoordelijk voor de haven, verwacht dat het vervoer over water de komende jaren zal groeien. “Dankzij de uitvoering van het Kanaalplan gaan we op havengebied diverse projecten opstarten. Het plan is een stimulans voor de Brusselse haveneconomie. We zullen een heropleving zien van het goederenvervoer via de waterweg.”

 

foto: Havenbedrijf Brussel

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -