- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTTB gaat Brusselse containerteminal exploiteren

TTB gaat Brusselse containerteminal exploiteren

- Advertentie -

Delen

De raad van bestuur van de Haven van Brussel heeft een nieuwe operator geselecteerd om vanaf 1 juli de containerterminal in de voorhaven uit te baten. Het is de vennootschap Trimodal Terminal Brussels (TTB), tot stand gekomen door een partnership van de ondernemingen Stukwerkers Havenbedrijf, Belgium Container Logistics en Duferco Wallonie.

TTB werd geselecteerd na een procedure van oproep tot offertes. De drie partners zijn al actief met containerterminals in Gent en La Louvière en lijndiensten voor containers tussen Antwerpen, Gent en Rotterdam.

Pendeldienst tussen Antwerpen en Brussel
Er is een concessie afgesloten voor een periode van tien jaar, die ook voor tien jaar verlengbaar is. "Dit opent dan ook mooie vooruitzichten voor de Brusselse containerterminal om zich op lange termijn verder te kunnen ontplooien." Aldus de Haven van Brussel. 
"Om de ontwikkeling van de containeractiviteiten te Brussel te verzekeren, voorziet TTB ook belangrijke investeringen alsook onmiddellijk een pendeldienst tussen Antwerpen en Brussel met een vaste frequentie van vier pendeldiensten per week."

De containerterminal van de Brusselse haven werd sinds 2003 gerund door het Franse bedrijf CFNR. Die wist de containeroversla gin Brussel op te voeren van 3.500 TEU in 2004 naar 16.000 TEU in 2012.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -