- Advertentie -
- Advertentie -
HomeEvenementenZeehavendagen Amsterdam

Zeehavendagen Amsterdam

27-30 juni 2024

- Advertentie -

Delen

Zeehavendagen Amsterdam biedt iedereen van 8 tot 88 jaar een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven in het Noordzeekanaalgebied. Het programma biedt een aanéénschakeling van rondleidingen op scheepswerven, terminals, cacaovemen, fabrieken, musea en andere locaties. Daarnaast kun je als bezoeker mee op tours door de haven of aan boord van schepen. De derde editie van het evenement is van 27 t/m 30 juni.

De Passenger Terminal Amsterdam, de IJhaven en het Java-eiland zijn van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni a.s. het bruisende middelpunt van de derde editie van Zeehavendagen Amsterdam. Alleen tijdens de Zeehavendagen Amsterdam krijgt het publiek een kijkje achter de schermen van het havenbedrijfsleven.

Het programma telt dit jaar rondleidingen bij bedrijven van IJburg tot IJmond; van Pampus tot Zeesluis IJmuiden. In Zaanstad maakt de Zeehavendagen deel uit van het jubileumprogramma ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Primeurs
De derde editie van de Zeehavendagen Amsterdam heeft diverse primeurs. Zoals het Open Huis bij superjachtenbouwer Feadship in de Westhaven en de openstelling van de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) vlak bij Amsterdam CS. Niet eerder openden deze bedrijven hun deuren voor algemeen publiek.

Demonstraties op het water
Het programma rondom de PTA bestaat dit jaar uit een keur van open schepen aan de kade, demonstraties op het water, een banenmarkt en een promotie event techniek voor kinderen tot en met de brugklas. Wie de haven vanaf het water wil bekijken vertrekt hier voor één van de vele havenrondvaarten en ‑busexcursies naar de havenbedrijven die rondleidingen aanbieden.

Koninklijke Marine
De organisatie van Zeehavendagen Amsterdam verwelkomt op vrijdagochtend 28 juni de Zr.Ms.Johan de Witt van de Koninklijke Marine aan de Veemkade bij de PTA. Dit immense amfibisch transportschip (170m.) is een vliegveld, haven, parkeergarage, hotel en communicatiecentrum in één en fungeert als grote blikvanger in het open schepenprogramma, dat in totaal bestaat uit circa 30 beschikbare vaartuigen. Centraal hierbij staan: veiligheid op het water, beroepsvaart, nautische dienstverlening, defensie en recreatief varen. In de IJhaven kunnen bezoekers kennismaken met zeilen, suppen en elektrisch varen. In samenwerking met Vaarplezier worden snuffelcursussen Vaarbewijs A aangeboden. De Johan de Witt is tijdens de Zeehavendagen te bezoeken voor het publiek.

Werken in de haven
Zeehavendagen Amsterdam maakt deel uit van de in januari gestarte arbeidsmarkt- en onderwijscampagne Werkenindehaven.amsterdam. Om basisschoolleerlingen en brugklasser te enthousiasmeren voor de technische en logistieke kant van de haven, huist de PTA op donderdag 27 juni het Promotie Event Techniek (PET). Op vrijdag 28 juni gaan de deuren van de cruise terminal open voor MBO- en HBO-studenten en werkzoekenden. Aan deze banenmarkt doen meer dan 40 haven- en havengerelateerde bedrijven mee.

Aantal bezoekers
Door neer te strijken in de PTA, IJhaven en Kop van het Java-eiland, een breder aanbod open schepen, meer rondleidingen, een omvangrijk arbeidsmarkt- en onderwijsprogramma en een speciale editie Zaanstad, verwacht de organisatie circa 25.000 bezoekers. Zeehavendagen Amsterdam trok in 2022 en 2023 respectievelijk 6.500 en 13.500 bezoekers naar de haven en oogstte een 8 als waarderingscijfer*. Trekpleisters zijn verder het Techniek & Logistiek Plein en Stadstrand Jakarta in samenwerking met Hotel Jakarta.

Deelnemers Zeehavendagen Amsterdam 2024
Inmiddels hebben diverse bedrijven toegezegd deel te nemen aan Zeehavendagen Amsterdam 2024. Onder hen onder meer Rederij Bontrup, Graniet Import Benelux, Damen Shiprepair en Damen Oranjewerf, Containerterminal TMA Logistics, Transportbedrijf C.J. Hendriks, cacaoveem C.Steinweg-Handelsveem, VCK, Eurotank Amsterdam, Chocolatemakers, de Douane, Tata Steel, Rederij Spliethoff, Het Scheepvaartmuseum, HES Bulk Terminal, De Koperen Ploeg, de Koninklijke Marine, Loodswezen, Port Towage Amsterdam, het Zeemanshuis, EVOS, Tata Steel, Loodswezen en het Afval Energie Bedrijf (AEB), Rietlanden Terminal, Zeesluis IJmuiden, Visafslag IJmuiden en Museumhaven Amsterdam. In Zaandam onder meer Cargill, Vollers, GAM Bakker, CTVrede, Tate & Lyle en Afvalzorg Nauerna.

Zeehavendagen Amsterdam
Zeehavendagen Amsterdam wordt georganiseerd door Amports. Deze netwerk- en marketingorganisatie voor de havens van het Noordzeekanaalgebied heeft als doel haven- en havengerelateerde bedrijven structureel zichtbaar te maken bij het algemene publiek en op de onderwijs- en arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met eventpartner Port of Amsterdam, ondernemersvereniging ORAM en de gemeente Amsterdam.

Het programma van Zeehavendagen Amsterdam geeft een actueel beeld van het heden, verleden van de havens van Amsterdam, Zaanstad, IJmuiden en Beverwijk en in welke mate deze een bijdrage leveren aan de economische groei van het Noordzeekanaalgebied.

Binnenvaartkrant Specials

De Binnenvaartkrant verschijnt 26 keer per jaar. Bijna de helft van de edities belicht speciale onderwerpen zoals beurzen en evenementen.
Bekijk de eerstvolgende Specials >

Meer informatie

Delen

- Advertentie -

Meer

- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Doelgericht adverteren

Wilt u advies over de mogelijkheden om doelgericht te adverteren? We helpen u graag om op de juiste plek en op het juiste moment bij uw doelgroep in beeld te komen. In de papieren krant, online, of beide.