Werk aan hefbrug Boskoop duurt nog week langer

0
Kranen ondersteunen de gestremde hefbrug in Boskoop. Op de voorgrond is de tijdelijke pontonbrug voor voetgangers en fietsers te zien. (foto Media-TV)

Bij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen. Daardoor zijn meer maatregelen nodig, meldt Provincie Zuid-Holland. In plaats van de eerst aangekondigde oplevering op 18 november is nu het streven de werkzaamheden op 24 november af te ronden.

Sinds donderdag 10 oktober is de hefbrug Boskoop al afgesloten omdat die constructief onveilig bleek. Daardoor is de doorgaande scheepvaart op de Gouwe sinds die tijd niet meer mogelijk.

Nieuwe roestplekken

Bij het verwijderen van de slechte delen van het windverband zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen. De roest is verwijderd en er is voor gezorgd dat de constructie niet opnieuw gaat corroderen. De aangetaste constructiedelen zijn inmiddels beoordeeld door de onderhoudsaannemer, samen met de provincie. Daaruit blijkt dat op een aantal punten extra maatregelen nodig zijn.

Na uitvoering van deze maatregelen voldoet de constructie weer voor de belastingen die erop werken, stelt Zuid-Holland.Als dit werk nu niet zou worden gedaan, dan moet de brug binnen enkele maanden ongeveer tien dagen weer volledig worden gestremd voor het wegverkeer en gedeeltelijke voor de scheepvaart.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in