Inspecteur transport gevaarlijke stoffen binnenvaart/ADN

0

Inspectie Leefomgeving en Transport

Functieomschrijving
Bijdragen aan de gezondheid van alle inwoners van Nederland. Dat doe jij als inspecteur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Als inspecteur gevaarlijke stoffen werk jij actief mee aan het veilig houden van het transport van gevaarlijke stoffen over land, door de lucht en over water. Samen met je collega’s voer je inspecties uit en controleer je of het transport van gevaarlijke stoffen voldoet aan de (internationale) wet- en regelgeving.

Door de lucht, over zee, over de weg en het spoor en over de rivieren en kanalen gaat een constante stroom gevaarlijke stoffen. Als er iets mis gaat met het transport van deze stoffen, kan het goed mis gaan. Gevaarlijke stoffen die ongewenst vrijkomen kunnen leiden tot explosies, vergiftiging, brand, infecties en dus tot doden en gewonden. Ook kunnen deze stoffen tot ernstige vervuiling leiden in het leefmilieu.

Wat ga je doen als inspecteur gevaarlijke stoffen binnenvaart?
Je komt te werken binnen een team dat is belast met de handhaving (toezicht en opsporing) van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de binnenwateren. Je gaat controles uitvoeren bij schepen en bedrijven (laad/losterminals) en bekijkt of het vervoer en het laden/lossen van gevaarlijke stoffen voldoet aan de bepalingen van de (Europese) ADN-regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van UN-nummers. Ook zet je je kennis en kunde in bij incidenten met gevaarlijke stoffen in de binnenvaart. Zoals lekkages en spills die ontstaan bij het op onjuiste wijze overhevelen van gevaarlijke grondstoffen.

Hoe werken wij?
Als nieuwe collega kun je bij ons rekenen op een goed inwerktraject. Er staat een buddy voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen en je wegwijs te maken in onze organisatie en in de relevante wet- en regelgeving. Afhankelijk van je achtergrond en eigen wensen volg je trainingen op maat. Jouw kennis, kunde en professionaliteit houd je daarnaast op peil door uitwisseling van ervaringen met inspecties, incidenten en interventies met collega’s in de vakgroep gevaarlijke stoffen binnenvaart/ADN. Je werkt samen met de 5 andere teams van de afdeling, wat de kans geeft om zaken gezamenlijk op te pakken en nog effectiever te zijn. Ook kan je daardoor over de grenzen van de eigen transportmodaliteit heen kijken.

Daarnaast word je ingezet voor piket scheepvaart (gevaarlijke stoffen zee- en binnenvaart); dit houdt in dat je een aantal malen per jaar een week nachtdienst en ook weekenddiensten draait.

Functie-eisen

 • Hbo-werk- en denkniveau in een relevante richting, veiligheidskunde, chemie, toezicht.

Kennis en ervaring
Je hebt ervaring met toezicht en handhaving en met het transport van gevaarlijke stoffen.

 • Je beheerst naast het Nederlands nog Engels en/of Duits.
 • Je beschikt over kennis op het gebied van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en het ADN.
 • Je beschikt over een BOA-bevoegdheid of bent bereid die te behalen.
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.

Naast de eisen herken jij jezelf in het volgende eigenschappen
Jij bent een inspecteur die het toezicht op het transport van gevaarlijke stoffen over de binnenwateren snel adequaat invult. Jij ontwikkelt jezelf doordat jij je goed inleest in de relevante wet- en regelgeving en bent nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen. Je bent gedreven om zaken aan te pakken en resultaat te boeken. Je begrijpt dat in de samenwerking met verschillende partijen allerlei belangen spelen en hier kan jij goed mee omgaan. Door jouw overtuigingskracht kan jij helder aan alle partijen uitleggen waarom jij bepaalde beslissingen neemt. Je bent in staat risico’s te duiden en oplossingsrichtingen te benoemen en te bedenken hoe die passen binnen de afgesproken kaders. Je bent je steeds bewust van je eigen positie en rol waardoor je met gezag kan handelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: Nader te bepalen
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • de eerste gesprekken vinden online plaats via Webex.
 • bij deze vacature vinden er wekelijks selectiegesprekken plaats. De vacature kan daarom eerder gesloten worden als de geschikte kandidaat is geworven. Dus als dit je droombaan is, wacht niet af!
 • als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek vragen we je een e-assessment te maken. Dit is geen selectie-instrument, het rapport dat uit het assessment volgt is bedoeld als input voor het gesprek.
 • heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Bel of app dan met Adriaan Cornelisse, teamleider gevaarlijke stoffen, via 06 – 5574 4686.
 • bel of app voor meer informatie over de sollicitatieprocedure met Paul Eliëns, adviseur werving en selectie, via 06 – 2874 8366.
 • het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces. Een (online) voorselectietest, een assessment en het maken van een casus en (online) screening via onder meer databanken kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Naar sollicitatiepagina>>

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.